تاریخچه حمل و نقل در ایران

 

تاریخچه حمل و نقل

 

تاریخچه حمل و نقل در ایران

با نگاهی به گذشته حمل و نقل کشورمان، از ابتدای زندگی انسان یکی از حرفه‌ هایی که جهت ادامه زندگی و رفاه بوده، حمل و نقل به شیوه‌ های گوناگون بوده است. بسیاری از افراد در گذشته با حمل و نقل بذر کشاورزی، محصولات مختلف و مایحتاج زندگی، امور خود را می‌گذراندند. در زمان قدیم انسان برای اینکه بتواند حمل و نقل را به روش راحت‌تری به انجام برساند، چرخ را اختراع کرد و حیوانات مختلفی را برای حمل و نقل به کار بست. با توجه به این شرایط به مرور زمان حمل و نقل به روش‌های گوناگونی انجام شد. در کشور ما هم حمل و نقل به همین صورت آغاز شده و تاریخچه حمل و نقل در ایران هم به همین ترتیب بوده است.

 

پیشرفت حمل و نقل در ایران

در دوران حکومت اشکانیان در ایران شرکت های حمل و نقل و باربری ها به صورت گسترده کار خود را شروع کردند. و در دوره ساسانیان حمل و نقل بسیار پیشرفت چشم گیری داشت تا آنجایی که حمل و نقل به صورت بین المللی نیز انجام می گرفت. و در همین زمان بود که تجارت بین ایران و کشورهای اروپایی و آفریقایی شکل گرفت. در قرن های ۱۸ و ۱۹ با پیشرفته تر شدن وسایل نقلیه سرعت جابجایی و حمل و نقل کالاها بیشتر شد.

کم کم با شکل گرفتن انقلاب صنعتی و پیشرفت های زیاد در وسایل حمل و نقل، ایران به دلیل قرار داشتن در مسیر جاده ابریشم که از بهترین و معروف ترین جاده ها برای دادو ستد و تجارت به حساب می آمد، به یکی از نخستین کشورهایی تبدیل شد که از طرق حمل و نقل سود بسیار خوبی به دست می آورد. به همین ترتیب با گذشت زمان کشور ما توانست در حمل و نقل های دریایی و ریلی و همین طور هوایی پیشرفت های زیادی داشته باشد.

 

انواع حمل و نقل در ایران

از بزرگترین و بهترین شیوه حمل و نقل در ایران، حمل و نقل جاده ای

با استفاده از این روش به اکثر نقاط کشور امکان دسترسی وجود داشت و تنوع زیاد در وسایل نقلیه باربری تهران و همین طور مقرون به صرفه بودن از لحاظ هزینه ها در حمل و نقل جاده ای باعث شد تا این شیوه نزد مردم محبوبیت بیشتری داشته باشد.

یکی از این وسایل نقلیه برای حمل و نقل جاده ای اتوبوس ها هستند که از گذشته تا به امروز پیشرفت های زیادی نموده اند و از لحاظ هزینه نیز بسبار به صرفه هستند.

حمل و نقل به شیوه دریای در ایران

این شیوه نیز پیشرفت خوبی داشته است و این نوع حمل و نقل بین جزایر و بنادر مختلف به انجام می رسد. و این حمل و نقل به بنادر کشورهای همسایه نیز کشیده شد که برای مثال می توان به خط دریایی بندرعباس به سمت دبی، بندر هنک کنگ، بندر بمبئی و غیره اشاره نمود. حمل و نقل هوایی نیز پیشرفت خوبی در کشور داشته است و امروزه ایران دارای بیش از ۷۰ فرودگاه دارد که به طور روزانه پروازهای داخلی و خارجی بسیاری برای جابجایی مسافر و کالا انجام می گردد.

سیستم حمل و نقل ریلی

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره نمودیم از گذشته های دور در ایران رواج داشته و بین مردم نیز محبوب است و امروزه کشورمان از ۱۱۱۰۶ کیلومتر مسیر راه آهنی برخوردار است.

دست اندرکاران حمل و نقل به طور کلی در دنیا به دو دسته مهم تقسیم می شوند ، یکی صاحبان وسیله حمل ، و دیگری تهیه کنندگان بار که همیشه از خدمات دارندگان وسیله حمل و نقل استفاده می کنند . در اصطلاح حمل و نقل ، به دارنده ی وسیله و یا خادم آن کَریر Carrier می گویند و به کسانی که بار را پیدا و راه های حمل آن را انتخاب می کنند فورواردر forwarder می گویند ؛ این دسته وسیله حمل ونقل ندارند ولی عهده دار معماری و مهندسی حمل می شوند .

 

آشنایی با ماشین‌های حمل و نقل

برای حمل و نقل بارهای مختلف ، خودروهای متناسب با آن ها باید انتخاب شوند . در ادامه نمونه هایی از انواع خودروهای حمل و نقل بار و ابعاد انها آمده است :

انواع بارگیرها :

  • بارگیر ثابت

ماشین بارگیر ثابت به بهبود بهره‌وری و کاهش زمان بارگیری و تخلیه کمک می‌کند و برای حمل بارهای سنگین و حجیم بسیار مناسب است.

  • بارگیر اتاقدار

    بارگیر های اتاقدار برای حمل کالای بسته بندی شده و محصولات کشاورزی بیشتر کارایی دارد.

 

  • بارگیر بغلدار معمولی

    وسیله نقلیه بارگیر بغلدار معمولی، دیوار جانبی کوتاهی دارد که به راحتی باز و بسته می شود.

 

  • بغلدار چادری

    بغلدار چادری دارای بارگیر با دیواره جانبی کوتاه و پوشیده با چادر برای حمل کالاهای بسته بندی شده و منظم با قابلیت پلمپ شدن

 

  • بارگیر مخزن دار

    بارگیر مخزن دار دارای بارگیر استوانه ای شکل از جنس فلز یا فایبر گلاس برای حمل آب، مواد شیمیایی یا مشتقات نفتی به کار میرود.

 

  • بارگیر مسقف

    بارگیر مسقف دارای بارگیر مکعب مستطیل شکل فلزی و غیر قابل نفوذ به وسیله آب و برای حمل مواد دارویی و مواد غذایی

 

  • جامبو

    وسیله نقلیه دارای بارگیر کمرشکن بغلدار چادری که با توجه به وجود شکست در قسمت بارگیر، حجم بیشتری از بار توسط این وسیله نقلیه قابل حمل است.

 

  • بارگیر یخچالدار

    بارگیر یخچالدار دارای سیستم سرد کننده بالای صفر یا زیر صفر برای حمل باریخچالی و کالاهای فاسد شدنی می باشد .

 

  • بوژی

    بارگیری غیر ثابت با محورهای متغیر و سیستم توزیع نیروی هیدرولیک برای حمل کالاهای فوق سنگین و غیرقابل تفکیک . بوژی در اصل یک کلمه فرانسوی میباشد و در لغت به معنای محور است . بوژی ها بر خلاف ظاهر سخت و خشن و خشکی که دارند به راحتی توسط فشار روغن هیدرولیکی بر روی انها اعمال میشود، کنترل و تعلیق میشوند و ضربه را جذب میکنند.

 

  • کفی

    بارگیری غیر ثابت و فاقد دیواره

 

  • کمرشکن

کمر شکن وسیله ای است دارای بارگیری غیر ثابت به شکل کفی با یک شکستگی در ابتدا و عرض مساوی یا بیشتر نسبت به کفی.

از این بارگیر برای حمل کالاهای سنگین و متمرکز و غیر قابل تفکیک استفاده می شود.

 

  • کامیون کشنده خودرو 

    موتوری سنگین کششی می‌باشد که قدرت محرک لازم برای یک بار یدک و یا تریلی را فراهم می‌کند.

این واحدها به دو دسته عمده تقسیم می‌شوند:

  1. دسته بسیار سنگین نظامی و تجاری
  2. دسته سنگین  متوسط برای وظایف نظامی و تجاری ,برای یدک کشیدن تریلرها استفاده می‌شود.

 

در آخر

در نتیجه، می‌توانیم به نکات مهم زیر در اسباب کشی اشاره کنیم:

۱. برنامه‌ریزی دقیق: برنامه‌ریزی دقیق برای اسباب کشی از اهمیت بالایی برخوردار است. باید به طور دقیق مسیر، زمانبندی و نوع وسیله نقلیه مورد استفاده را در باربری تهران مشخص کرد.

۲. بسته‌بندی مناسب: بسته‌بندی وسایل منزل تهران مناسب با بار می‌تواند از خسارت به بار و جلوگیری از نقصان در طول حمل و نقل جلوگیری کند.

۳. استفاده از تجهیزات مناسب: استفاده از تجهیزات مناسب برای بارگیری و تخلیه بار و همچنین استفاده از وسایل نقلیه مناسب و مطابق با نیاز بار بسیار حیاتی است.

۴. مدیریت ریسک: شناسایی و مدیریت ریسک‌های مرتبط با حمل و نقل بار از اهمیت بسیاری برخوردار است. باید از احتمال وقوع مشکلات و خطرات مختلف آگاهی داشته و برای جلوگیری از آنها اقدام کرد.

۵. بازبینی مستندات: بازبینی و اطمینان از کامل بودن و صحت مستندات و اسناد مرتبط با بار قبل از اسباب کشی بسیار حیاتی است.

۶. بازبینی وضعیت بار: قبل از اسباب کشی، باید وضعیت بار و بسته‌بندی آن با دقت بررسی شود تا هر گونه مشکل یا خطر مرتبط با بار شناسایی و رفع شود.

۷. ارتباط مداوم: ارتباط مداوم با رانندگان یا کارگران حمل و نقل و همچنین با مشتریان بسیار حیاتی است تا از پیشرفت صحیح فرآیند اطمینان حاصل شود.

با رعایت این نکات مهم، اسباب کشی منزل تهران می‌تواند به صورت موثر و کارآمدی انجام شده و هزینه‌های اضافی و مشکلات مرتبط با آن به حداقل رسانده شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات یارابار